februari 11 februari 11 juni 16
Handelaars         zeedijk
juni 16 april 15 De Kerstman Sint-Valentijn De Paashaas Het Bierweekend
Op 26 & 27 december zal onze kerstman lekkers uitdelen aan de kindjes en in de handelszaken op de zeedijk.
Met het Valentijn weekend zullen we de dijk versieren met hartjes en ballonen uitdelen op de zeedijk en in de handelszaken.
Op 15 en 16 april zal de paashaas lekkere eitjes uitdelen aan de kleinste en in de handelszaken.
Het meest bekende evenement op 16, 17 en 18 juni “ het bierweekend “ gaan we de dijk volzetten met bierstanden. Op het plein voor het casino , “ de pit” zullen er tal van kleine brouwerijen hun bier promoten en kan je daar bij enkele foodtrucks hun specialiteiten proeven die met bier klaargemaakt zijn .

1. Annemieke & Rozemieke

De Miekes ofwel Annemieke en Rozemieke, zijn twee personages uit de Vlaamse stripreeks Jommeke. Ze zijn ongeveer 11 jaar oud en hebben een aapje, Choco als huisdier. Annemieke en Rozemieke vormen een tweeling en lijken als twee druppels water op elkaar. Het enige verschil aan hen is dat Rozemieke een haartje meer heeft langs haar rechteroor. Wanneer hun naam niet vermeld wordt, is het voor de lezer niet duidelijk wie wie is. Als de meisjes samen aangeduid worden, gebruikt men de naam 'de Miekes', naar hun gelijkluidende naam. De Miekes dragen allebei een gele, wijd opengaande en korte rok, een witte blouse waarvan de mouwen zijn opgerold en daarboven een zwarte gilet. Hun schoenen zijn eveneens geel en ze dragen steeds witte kousen. Hun kapsel is hun opvallendste kenmerk. Hun lange blonde haar wordt gedragen in een paardenstaart met een rood strikje.
februari 11 december 26
Handelaars           Zeedijk
omnes in linea tractus

1. ‘Untitled’ van Aneas Wilder

Aeneas Wilder (°1967) is een Schotse kunstenaar die op dit moment in Japan woont. Wilder heeft een voorliefde voor het gebruik van hout in zijn ontwerpen. Het zijn voornamelijk ruimtelijke constructies en architecturale ontwerpen waar de bezoeker in kan ronddwalen. Zijn ontwerpen zijn gebaseerd op klassieke vormen uit de architectuurgeschiedenis, zoals de koepel, de spiraalvorm en de cirkel, die tegelijkertijd zowel geometrisch zijn als terug te vinden in de natuur. Zijn sculpturen zijn opgebouwd uit identieke houten latten die gestapeld worden tot de limiet bereikt wordt van het uitgekozen materiaal. Hoewel zijn bouwwerken dus perfect van vorm te noemen zijn, speelt Wilder met het vergankelijke hiervan.